Besviken lärare vill ha lärarstrejk ? nu!

26 april 2012 15:37

LÄRARLÖNER. Ibland inbillar jag mig att jag är medlem i Sveriges fegaste fackförbund, lärarförbundet. Förra våren demonstrerade ett hundratal lärare för 10 000 kronor mer i lön nu! Detsamma gjordes för inte så länge sedan. Vill ett fackförbund verka trovärdigt måste man fullfölja vad man har påbörjat. Jag är övertygad om att lärare, elever, föräldrar samt folk i allmänhet stödjer kravet på ett rejält lönelyft för lärare nu.

Vi vet alla vad som kommer att hända inom skolan när de stora pensionskullarna lämnar sitt jobb och går hem, när nyexaminerade lärare slutar och sjukskrivningarna ökar. Jag har varit lärare i 30 år och det är fortfarande jättekul. Det stora problemet är den allt större arbetsbelastningen i förhållande till den otroligt dåliga lönen!
Och den otroligt dåliga löneutvecklingen i förhållande till yrkesår. Vår fackordförande hörs sällan eller aldrig uttala sig i dagspressen.

Jag vill ha en lön som är likvärdig med vad andra yrkesgrupper får med 3-4 års universitetsstudier. Dit har lärarkåren långt.
Jag vill ha strejk nu!
Jag vill ha ett rejält lönelyft och inga futtiga tre procent.
Löjligt!
Jag vill ha en löneförhandling där lärarförbunden sätter agendan och ställer krav utifrån vad medlemmarna önskar.
Annars går vi ut i strejk!

Berit Landquist
Valsätraskolan, Uppsala

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!