Kopia av Landsbygdspartiets politik

Sverigedemokraternas nya intresse för landsbygden innebär mest att man kopierat Landsbygdpartiets politik, skriver Claes Littorin (bilden) och Erica Åhström.

6 juli 2013 15:41

Sverigedemokraternas debattartikel om landsbygdspolitiken är i det närmaste en kopia av Landsbygdpartiet oberoendes frågor. Ett antal som vi ser det, landsbygdsfientliga beslut, som tagits under senare tid ledde till att vi som bildade Landsbygdspartiets lokalavdelning i Uppsala kommun fick nog och därför som en motreaktion startade i december 2012.

 Varför detta plötsliga intresse för landsbygden nu hos SD? Kan det vara så att man ser ett hot i att vi Landsbygdspartister lockar till oss väljare från dem? Ett välkänt faktum är att SD gick väldigt bra i landsbygdsdistriken förra valet, sannolikt inte pga missnöjet med invandringspolitiken, utan snarare pga ett allmänt missnöje med de andra etablerade partiernas bedrövliga landsbygdspolitik. Nu finns ett alternativ i och med att Landsbygdspartiet drog igång, vilket förmodligen är anledningen till att SD nu agerar i frågan.

 På vårt 1a offentliga möte i Knutby fanns Pavel Gamov med på åhörarbänk. Efter mötets slut kom han fram och hälsade och sa att han var där för att lära och att hans egna kunskaper i landsbygsfrågorna var svaga , samt att han tyckte det var viktigt eftersom de ju haft stort stöd i landsbygdsdistrikten. Ett smart drag och nu har SD anammat våra frågor som sina egna, frågan är bara hur äkta detta intresse är?

Vårt engagemang kom ur hjärtat när vi sakta men säkert under lång tid sett hur landsbygden utarmats på service och stadsfixeringen bara accelererat oavsett politiskt styre. Tändvätskan för oss var när neddragningarna från 5 till 3 deltidsbrandmän på de 3 brandstationerna längst ut i kommunen föreslogs och sedermera blev ett faktum. Var var SD då?

 Äktheten i SD nyvunna intresse för landsbygden är upp till väljarna att bestämma vid valet 2014. Men det är onekligen ett smart drag av partiet att plocka upp frågan eftersom det sannolikt är landsbygdsväljarna som kommer avgöra valet.

Nu väntar vi efter att både FP och C tidigare vaknat i frågan, på att de stora kolosserna i svensk politik ska vakna och inse var striden står 2014. Men M och S är förmodligen så upptagna med att fånga storstadsväljarna att deras landsbygdsskygglappar sitter fast i betongen på gågatan i Uppsala.

 

 

Claes Littorin

ordf Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun (Även partiordf riks)

Erica Åhström

 v ordf Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun (Även suppleant i riksstyrelsen)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!