Ädelt av Piratpartiet att skydda Wikileaks

Piratpartiet ger numera inte bara bandbredd till The Pirate Bay som ett led för en stark informationsfrihet i världen, utan nu stärker vi yttrandefriheten ytterligare genom att ge serverutrymme och bandbredd till den nternationellt uppmärksammade sidan Wikileaks. Gratis dessutom.

18 augusti 2010 15:41

För värnandet av yttrande- och informationsfrihet, kulturell frihet, integritet och rätten till anonymitet är kärnfrågor som är grundbulten i vilket demokratiskt samhälle som helst. Både nu och efter valet i september. Under Julian Assanges Sverige­besök här om dagen passade han även på att träffa Piratpartiets partiledare för att visa sitt stöd och skriva på överenskommelsen att Piratpartiet ska börja leverera bandbredd och serverutrymme till Wikileaks.

För precis som Svenska Dagbladet misstänker räcker kanske inte Sveriges yttrandefrihetslagar, med eller utan utgivningsbevis om amerikansk polis bestämmer sig för att be svenska regeringen om hjälp att stänga ned Wikileaks eller stoppa en australiensk man som lägger ut dokument på Piratpartiets svenska servrar.
Svenska politiker har tidigare ställts mot väggen när det gäller försvarandet av den svenska yttrande­friheten och bland annat Piratpartiet har krävt att de tar sitt ansvar angående Wikileaks. Men tystnaden från både regeringen och oppositionen har vart öronbedövade tyst.

Inom någon vecka kommer Wikileaks att publicera ytterligare 15 000 hemligstämplade dokument från USA:s militär om kriget i Afghanistan trots protester. Men denna gång under svenskt politiskt beskydd av Piratpartiet.
Vi i Piratpartiets ungdomsförbund Ung Pirat är mycket stolta över vårt moderparti. Politik är vanligtvis mycket snack, valfloskler och löften. Piratpartiet pratar inte bara, utan agerar. I slag efter slag har de genom att sätta ord till handling levererat yttrandefrihet till iranska aktivister, informationsfrihet till vår tids största politiska opinionsbildare,
The Pirate Bay, och numera både serverplats och bandbredd till Wikileaks i ett slag om grundläggande yttrandefrihet. Piratpartiet och Ung Pirat tror på demokrati och vi är inte rädda för att stå upp för den.

Stefan Flod (PP)
förbundsordförande Ung Pirat, riksdagskandidat i Uppsala för Piratpartiet

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!