Krönika: Singeljogg i Räbospåret

Jogging för singlar är strålande, tycker Per Johansson, som vill införa konceptet även i Uppsala. "Killar springer medurs och tjejer moturs."

5 juni 2009 07:00
På vuxenlekplatsen Facebook finns en grupp som heter "Singel i Uppsala". Den har 356 medlemmar (skulle ha haft 357 medlemmar om jag bara hade vågat gå med i den) och många är de personer som öppet ber att få bli kontaktade eller tillagda som vänner av okända personer av det motsatta könet. På samma facebook blir jag själv, som är "listed as singel" som det heter, påprackad annonser som erbjuder mig både flickvänner, dejter med supermodeller och att snabbt och enkelt få mig en "russian wife"

Helt klart verkar det finnas möjligheter för "alla dem som inte kommer hem till någon som frågar hur det är", som det heter i den gamla Mauro Scocco-dängan. Frågan är bara om tillräckligt mycket görs av seriösa aktörer, som till exempel tidningen City. Varför finns vinjetten 3 x barntips och inte 3 x singeltips, kan man ju undra.

Min påhittiga och en smula desperata vän Z i Malmö kom nyligen på en strålande idé om en singeljogg i en av parkerna i parkernas stad. Varje söndag kan singlar springa en runda i parken, killar medurs och tjejer moturs. Jag tycker att idén är strålande och vill här och nu införa konceptet även i Uppsala. Varje söndag i Röbospåret klockan 15 med start nu på söndag. Killar springer medurs och tjejer moturs. Z missade dock den viktiga hbt-aspekten och jag förstår henne, den ställer helt klart till en del trassel. Men jag tror jag har hittat knepet.

Den som vill hitta en partner av samma kön springer medurs om han eller hon fyller år en udda månad och annars moturs. Eller så springer alla lite hur de vill och hoppas på det bästa. Vidare har jag kommit på ett teckensystem. Ett finger i luften vid möte betyder "springer du här ofta?", två fingrar betyder "får jag bjuda på en slurk ur min vattenflaska?" och tre fingrar "vill du följa med mig hem och kolla in mina inomhusskor?". Glasklart, va?

Mig känner ni igen på att jag har skor som är så vita att de avslöjar att jag inte har tränat så mycket den senaste månaden och att jag pronerar (jag orkar inte förklara vad det är, ni som inte vet får googla på det). Jag hoppas att denna lilla egenhet inte ska ligga mig i fatet, typ att löperskor av evolutionsskäl väljer bort mig. Min syrra pronerar också, så jag är rädd att det är ärftligt. Vi ses i spåret!Min helg

Fredag: I kväll blir det ett härligt pass på UNT-webben. Håller tummarna för att alla fina studenter är rädda om sig själva och sina kompisar så att jag slipper skriva otäcka polisnotiser.

Lördag: Nationaldagen firas med picknick i det gröna vid Bromma kyrka. Jag har blivit lovad ett besök vid min idol Nils Ferlins grav också. Sedan blir det brännboll och öl.

Söndag: Jag har röstat i alla val sedan jag fyllde 18 och tänker fortsätta med det. Så det blir en tur till Heidenstamsskolan innan jag börjar ladda för joggingturen i Röbospåret?
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Johansson