Välkomna till Budgetfällan

11 januari 2019 09:00

”Hej och välkomna till Budgetfällan, programmet där vi hjälper folk att få fart på konsumtionen. I kvällens avsnitt möter vi Lars Johansson, en medelålders medelinkomsttagare som vi tror måste vara Sveriges tråkigaste person.”

”Tack!”

”Välkommen hit, vi kastar oss över budgettavlan på en gång, där ser vi direkt att här finns en hel del att jobba med. Inkomster och utgifter går i hop, till och med ett par sparkonton ser vi?”

”Jo, det är väl alltid bra med en sparad slant ...”

”Helt fel! Det är män som du som ska hålla konsumtionen uppe. Få hjulen att snurra. Ni förväntas vara prylgalna ... men du köper ju nästan inget kan vi se. När bytte du mobil senast? Hur många skruvdragare har du? Här ser vi att du har matlåda till jobbet varje dag, att du veckohandlar, knappt köper några kläder och nästan aldrig åker taxi. Det är för dåligt. Hur skulle det se ut om alla åkte kommunalt hem från Café Opera va?”

”Jo, men ...”

”Men vi har hjälpt dig nu. Tack vare fullmakten som du skrev under för att vara med i programmet kan vi justera budgettavlan. Du kan från och med nu betrakta dig själv som barskrapad. Vi har nämligen i ditt namn köpt en fyrhjuling, en superstor platt-tv, fyra väderstationer och en lyxresa till Thailand för dig och din älskarinna. Allt via riktigt smaskigt dyra krediter!”

”Åh så fördelaktigt!”

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!