Sunktvåan steg med 30 procent

"Räkna med att ni kommer att vilja göra om exakt allt i bostaden. Ni kommer förmodligen inte vilja behålla något."

16 mars 2019 20:42

Med de formuleringarna kan man också sälja en lägenhet. En tvårummare på Vretgränd i centrala Uppsala som nyligen var till salu beskrevs just så. Nu är den såld och efter budgivningen hade priset stigit med mer än 30 procent. I annonsen på bostadssajten Hemnet visades lägenheten helt omöblerad, med alla märken och missfärgningar synliga. "Bostad med rejält renoveringsbehov. I bostaden har även någon rökt", stod det bland annat i beskrivningen.

– Bland många helstylade bostäder så stack den helt klart ut. En ärlig beskrivning som drog många intressenter var ”Räkna med att ni kommer att vilja göra om exakt allt i bostaden. Ni kommer förmodligen inte vilja behålla något”, berättar Albin Ruhl, mäklare på Notar Uppsala, som förmedlade affären.

Nyfikenheten på den centrala lägenheten märktes. Den var ett av de mest klickade objekten i Uppsala län på Hemnet veckan som de lades ut till försäljning.

Utropspriset var 1 695 000 kronor för den 52 kvadratmeter stora lägenheten. Nu är den såld och budgivningen stannade på 2 225 000 kronor – vilket innebär drygt 30 procent mer än utropspriset.

– Intresset för bostaden var stort, att få möjligheten att sätta sin egna prägel från den absoluta grunden är något som är mycket populärt i Uppsala, säger Albin Ruhl.

Och kanske är det här med ostylade lägenheter en trend i tiden. En lägenhet på Södermalm i Stockholm som annonserades ut helt ostylad nyligen har blivit det mest klickade objektet någonsin på Hemnet med över 460 000 besökare.

– Många har hört av sig med positiva kommentarer att man fått se en bostad som inte är stylad utan fotad rak och ärlig, säger Fanny Strand på Bjurfors Södermalm till Hemnet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Johansson