Priserna på bostadsrätter ökade

Priserna på bostadsrätter i Uppsala ökade med 1,8 procent i juli. Det visar siffror som tagits fram på uppdrag av mäklarföretaget Widerlöv & Co. Samtidigt var utbudet rekordstort.

20 augusti 2019 18:00

– Det är ett styrkebesked från marknaden att bopriserna stiger trots det stora utbudet. Efter en ganska snabb och relativt stor prisnedgång under andra halvan av 2017 har marknaden stabiliserats både vad gäller priser och försäljningsvolymer det senaste året, säger Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv & Co, i ett pressmeddelande.

Enligt Valueguards boprisindex har priserna på bostadsrätter i Uppsala gått ned med 8,7 procent och villapriserna med 3,3 procent sedan toppnoteringarna sommaren 2017. Det senaste året har dock prisnivån varit stabil. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit med 0,7 procent och priset på villor med 2,4 procent.

Samtidigt har det aldrig tidigare varit fler bostadsrätter till salu i Uppsala i juli. 731 bostadsrätter var till salu att jämföra med 670 under samma månad förra året.

– Även på nyproduktionsmarknaden har aktiviteten ökat den senaste tiden med fler visningsbesökare och fler försäljningar i många olika projekt. De mest framgångsrika projekten har både prisanpassats och kommit ganska långt med byggnationen vilket gör att tiden fram till inflyttning inte är någon större osäkerhetsfaktor, säger Tomas Widerlöv.

Även bostadssajten Hemnet visar en ökat intresse för bostadsaffärer i juli månad. I hela landet såldes tolv procent fler bostadsrätter i juli i år jämfört med förra året.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Johansson