5 saker jag aldrig skulle köpa

John Hällström förklarar varför vissa prylar aldrig kommer att bli hans. Någonsin.

25 januari 2019 09:00

1. Kaffebryggare med kaffekapslar

Jo, jag vet att det finns biologiskt nedbrytbara kapslar och att tillverkarna menar att kaffesvinnet minskar med kapselmaskiner. Men eftersom det saknas forskning om kapslarna, som oftast är gjorda av plast eller aluminium och knappt återvinns alls, kommer jag att fortsätta bojkotta kapselmaskiner. Dessutom gillar jag bryggkaffe bäst.

2. Vinkyl

En avancerad och rejäl vinkyl kan kosta över 40 000 kronor, men det finns såklart enklare varianter för cirka en tusenlapp också. Själv blir jag aldrig med vinkyl av den enkla anledningen att jag för länge sedan gav upp tanken att bli en vinkännare. Jag gillar helt enkelt öl bättre. Och mjölk.

3. Boktapet

Fototapeter kan vara roliga och på ett sätt gillar jag verkligen tanken att i hemmet skapa illusioner om både platser och ett annat sorts vardagsliv. Men en boktapet som den som syns bakom programledarna i "På Spåret" kommer jag aldrig att skaffa. Där går fejkgränsen.

LÄS MER: Kan den tjata på barnen?

4. Snöslunga

Inget fel i att köra snöslunga, det kan vara väldigt praktiskt. Men hemma hos mig är det två av tre som tycker att det kan vara rätt kul att skotta. Dessutom bra motion.

5. Gasolgrill

Ja, jag erkänner. Jag är traditionalist när det gäller grillning och gillar nog att grilla med kol av just den anledningen. Vad som egentligen är bäst ur smak- och miljösynpunkt har jag ingen aning om. Men en gasolgrill blir det inte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Hällström