Fem stylingtips för alla lägenheter

Sofia Fredriksson och Katarina Liljeström på Inredningskontoret i Uppsala ger här fem stylingtips för alla lägenheter.

4 maj 2018 07:00

1. Fria hörn. För att ge en luftigare och mer symmetrisk känsla, lämna alla hörn fria. När hörnen skyms störs blicken. Skjut inte heller in soffan eller sängen ända mot väggen, utan lämna en decimeter emellan för att ge ett luftigare intryck.

2. Naturelement. För in naturelement som korg, rotting, trädetaljer, läder, sten, och olika sorters metaller. Det skapar en balans i inredningen och gör den mer spännande.

3. Ljuskällor. Ha inte alla ljuskällor placerade i samma höjd, utan placera ut dem som olika punkter i rummet som blicken kan dras till. Välj alltid hellre en spotlight än en plafond som bara lyser upp taket.

4. Altareffekten. Många inreder i fönster med exempelvis en större vas i mitten och två likadana lampor på varje sida, vilket skapar en altareffekt. Det blir stelt och tråkigt. Undvik att ha flera likadana dekorationer i fönstret. Ögat stannar längre om det finns variationer och det blir trevligare att titta på.

5. Gardiner. Låt gardinerna hänga vid sidan av fönstret, inte framför, för att ge maximalt ljusinsläpp. De ska hängas så högt det går, helst takskena för bäst effekt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ellinor Skagegård