Från Linnégatan till Råbyvägen

Per Wennerberg och Hanna Kraft träffades i februari och har bara hunnit bo ihop tre månader i den lilla ettan på Linnégatan i centrala Uppsala.

26 september 2014 15:25

Men nu är det redan dags att dra vidare till ett större gemensamt boende i en trea på Råbyvägen.

- Har vi klarat av att bo tillsammans på 36 kvadrat ska vi nog klara av det i en större lägenhet också, skrattar Per på frågan om det inte är nervöst att slå sina påsar ihop så kvickt.

Per var hyresgäst på Linnégatan när bostadsrättsföreningen bildades 2011 men lägenheten var från början i bedrövligt skick.

- Hela badrummet var klätt i grönt kakel. Det var nästan så illamåendet kom över mig varje gång jag gick in där, minns Per med en rysning. Året därpå stamrenoverades dock fastigheten vilket innebar sprillans nytt kök och badrum. Per kommer ihåg den mäktiga känslan när han återvände från en tids hotellvistelse och allt det gröna var utbytt mot mer sobra moderna nyanser.

Både Per och Hanna är mycket nöjda med den nyproducerade lägenheten på Kapellgärdet dit de nu flyttar. En avgörande faktor var läget högst upp i huset på sjätte våningen med insynsskyddad balkong.

– För mig som älskar att bada var förstås en jacuzzi i badrummet också riktigt trevligt, myser Per som uppskattar den nyproducerade standarden.

Men kommer inte paret att sakna det centrala läget med krypavstånd till Svartbäcksgatans stora utbud av caféer och restauranger?

– Jag tror inte det, säger Per som dock erkänner att han har kilat ner Café Linné ibland och köpt frukost för att det är så bekvämt. Men de pengarna kommer jag ju spara in nu, konstaterar han nöjt i nästa andetag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Liebert