Annons

”Vi gör det mesta i vårt uterum”

ANNONS. Blomsterplantering, skrivstunder och trevliga middagar. Paret Kulling tillbringar stor del av sin tid i sitt inglasade uterum.

Uppsala 1 juli 2020 15:54
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

För Birgitta och Staffan Kulling var ett inglasat uterum med i grundskissen redan när de började planera för att bygga sitt nya hus i Gamla Uppsala för några år sedan. Och uterummet har använts flitigt sedan dagen det stod färdigt. 
   Paret som bott i Gamla Uppsala större delen av sina liv flyttade bara ett stenkast från sitt tidigare hus, och i den nya bostaden fanns möjlighet att anpassa allt efter önskemål.
   – I förra huset hade vi källare och ett växthus på tomten. Nu valde vi ett enplanshus med mycket öppna ytor. Vi visste också att vi ville bygga till ett ordentligt inglasat uterum som vi skulle kunna använda året om, så vi passade på att gjuta bottenplattan och förbereda för golvvärme redan i samband med husbygget, berättar Birgitta.

När huset stod på plats och det var dags för uterummet vände sig paret Kulling till några olika leverantörer, men det var ingen som kunde skräddarsy uterum efter deras behov. 
   – Av en händelse åkte vi förbi Glaskedjan i Uppsala, som då hette Glasklart, och såg en skylt där det framgick att de sålde inglasade uterum, säger Birgitta. 
   De gick in och fick ett bra bemötande av Philip Jakobsson som erbjöd sig att besöka paret för att titta närmare på platsen där uterummet var tänkt att byggas.
   – Bara några dagar senare kom han hem till oss och vi gick igenom material, tips och råd. Han tog också alla viktiga mått, och snart därefter återkom han med ett förslag och en ritning på ett uterum skräddarsytt för oss, berättar Birgitta vidare.

Mer uterumsinspiration hittar du här. (extern länk till Expodul)

Staffan och Birgitta var nöjda med förslaget och tyckte också det var befriande att Glaskedjan tog ärendet med bygglovsritningarna till kommunen, samt följaktligen även ansvaret för hela färdigställandet av det inglasade uterummet. 
   – När det väl var dags att få uterummet på plats tog det tre dagar för Philip och Glaskedjans hantverkare att montera och färdigställa allt. Vi behövde inte ens städa efteråt, skrattar Birgitta. 
  Därefter återstod det som paret sett fram emot – att få inreda och spendera tid i det femton kvadratmeter stora uterummet, plus förrum. Efter att ha kopplat in golvvärmen, installerat eluttag, vatten, braskamin, infravärme och luftvärmepump, som både har kapacitet att värma och kyla rummet, började de fylla på med bekväma möbler, växter och blommor av alla de slag, samt en arbetsbänk.
   – Bänken hade vi i växthuset på vår tidigare gård. Den gillar vi mycket och den används flitigt, konstaterar Staffan och blinkar mot Birgitta, som genast fyller i:
   – Jag mår bra av att hålla på med växter, det inger ett lugn. Börjar jag plocka med växterna så bara rinner tiden iväg. Jag kan spendera timmar här ute och plantera sticklingar och pyssla om döttrarnas blommor som de gärna lämnar här för lite omvårdnad, säger hon med inlevelse.

Testa att bygga ditt egendesignade uterum i 3D hos Expodul här.

Det inglasade uterummet används dagligen av paret Kulling. Många måltider intas här, en slummer på soffan förekommer ofta, och stor del av Birgittas bokförfattande sker här. Men det är också en viktig plats för att bara vara. 
   – På vintern är det helt fantastiskt att tända en brasa och sitta här inne och se snöflingorna falla utanför. Under sommaren njuter vi av porlet från vårt lilla vattenfall i trädgården och ser på fåglarna som gärna tar sig ett dopp där, berättar Staffan.
   Under sommaren planeras det för trädgårdsfest, där uterummet – med öppna glasväggar – då blir en del av trädgården.
   – Vi träffar inte många nu i coronatider, men tänker att det här kan bli en bra sorts sammankomst, inte minst för oss som mer eller mindre sitter i karantän, där vi är i friska luften och kan hålla avstånd, men ändå har möjlighet att umgås under festliga former, säger Birgitta glatt.

Få fler tips och råd kring byggandet av ditt uterum här.

 

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio 
– en del av Upsala Nya Tidning

Glaskedjan i Uppsala

Glaskedjan (Glasklart Service AB) grundades 1986 och har 22 anställda. De erbjuder bland annat montering, byte och reparation av fönsterrutor, glas till badrum och kök, glasräcken och uterum, fönsterbyten, speglar, persienner och markiser. Här får du hjälpen att skräddarsy allt från enklare inglasningar till mer avancerade uterumsvarianter som håller värmen även vintertid.

Tel: 018-65 13 30            
Tel jour: 0771-65 13 00
uppsala@glaskedjan.se                

Öppet: måndag–fredag kl 07.00–16.15

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på UNT. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

Glaskedjan Uppsala
Annons
Glaskedjan Uppsala

Glaskedjan fixar ditt uterum