Annons

Riksmäklaren – med hjärta i Luthagen

ANNONS. Våren 2019 bestämde sig Luthagsbon Oscar Chirico för att börja se sig om efter en ny, större lägenhet. I somras, ett drygt år senare, flyttade han in i drömlägenheten 50 meter bort.

Uppsala 12 augusti 2020 18:07
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Eva Brevemark är mäklare på Riksmäklaren och den som hjälpt Oscar att sälja sin lägenhet. Eva och Oscar träffades första gången i mitten av februari 2019.
   – Jag kom i kontakt med Eva när jag skulle till en visning som hon hade. Det klickade direkt mellan Eva och mig, och vi bokade ett möte för att komma i gång med försäljningen av min egen lägenhet och prata om vad jag letade efter, säger Oscar. 
   Eva minns att de satt och skissade på önskemål och krav på den nya lägenheten.
   – Oscar var lite kräsen, skrattar Eva och förklarar att det inte alls är ovanligt att kunder tar tid på sig att hitta den rätta bostaden, framför allt i områden som Luthagen där Riksmäklaren säljer många bostäder.

Oscar hade bott i sin lägenhet med ett rum och kök i 13 år och trivdes alldeles utmärkt. Läget med närheten till stadskärnan och att det är smidigt att ta sig till grönområden som till exempel Hågadalen eller ut mot Mälaren gillar han också. 
   – Jag pluggade på Ekonomikum när jag flyttade in och är uppvuxen i närheten, så valet av stadsdel kändes naturligt. Luthagen har också en bra blandning av folk, det är en skön stämning här, konstaterar Oscar. 
   När tankarna om att flytta till något större började komma kände Oscar att det förmodligen kunde ta lite tid att hitta rätt, varför han valde att starta processen i god tid. 
   – Jag hade ju vant mig vid min soliga balkong och det härliga läget, ler han. 
   Eva lyssnade in Oscars önskemål och tillsammans tog de fram ett säljunderlag för Oscars bostad. De stylade, fotograferade och lade ut lägenheten som ett kommande objekt under Riksmäklaren Plus – en specialtjänst för bostadssäljare som inte har bråttom men vill hitta rätt köpare, samt för bostadsköpare som är ute efter en bostad inom specifika ramar, plus att man får förtur till dessa bostäder.
   – Så snart vi lagt ut lägenheten hörde flera intresserade av sig, berättar Oscar. 

När Oscar väl hittade sin nya drömlägenhet blev det köpläge för Jacob Österling som var på jakt efter en bostad till sin dotter som börjar studera till civilingenjör i Uppsala till hösten.
   – Vi har ingen direkt erfarenhet av Uppsala. Men vi kontaktade våra vänner som bor eller har bott i Uppsala, och de var ense om att Luthagen är ett utmärkt område för en ny student. Det gjorde att vi kände oss trygga även ekonomiskt – en sådan lägenhet kommer vara lätt att sälja igen, säger han.
   Jacob tog kontakt med Riksmäklaren och är mycket nöjd.
   – Eva var med oss från första ”välkommen in” till dess att affären var avklarad. Som ny i Uppsala så fick jag också svar på de frågor jag hade om området och bostadsmarknaden, berättar Jacob.
   Oscar är också glad att han löste sin försäljning på det sätt han gjorde tillsammans med Riksmäklaren.
   – Det var helt klart värt att vänta, min gamla lägenhet såldes på en vecka när jag väl hade hittat min nya. Jag är jättenöjd, summerar Oscar Chirico.  

Sedan två år tillbaka huserar Riksmäklaren i gamla apotekets lokaler på Skolgatan i just Luthagen, och med sina 14 mäklare kan de sitt område väl. Riksmäklaren grundades 1974, och redan 1978 hade de sitt första nyproduktionsprojekt i Luthagen. Alldeles nyligen sålde de också de sista lägenheterna i Brf Luthags-City i främre Luthagen. 
   – Vi säljer givetvis bostäder i hela Uppsala med omnejd, men nog faller det sig ofta att det kan bli en tonvikt på bostäder i Luthagen, konstaterar Eva.   
   Eva har själv bott på Luthagsesplanaden – i huset framför Oscars hus – och har en speciell känsla för stadsdelen.  
   – Det är många saker med Luthagen jag fick upp ögonen för när jag bodde här och som jag uppskattar än idag. Luthagen är som en liten stad i staden. Här finns det du behöver, allt från mysiga restauranger och frisörsalonger till butiker, parker och grönområden. Stabbyskogen till exempel är fantastisk, och har flera fina hundrastgårdar. Så att sälja lägenheter i området gör jag med hjärtat, konstaterar hon.
   Riksmäklaren är mån om att hålla kontakten med sina bostadssäljare- och köpare även mellan bostadsbyten, hör hur det funkar i nya bostaden, skickar en blomma till påsk och sådant. Det är inte ovanligt att de hjälper både barn och barnbarn till säljarna när det är dags att köpa eller sälja bostad. 
   – Vi vill vara människors mäklare genom livet. Det lilla extra vi gör – som är en självklarhet för oss – och de relationer vi skapar, gör att vårt arbete känns extra värdefullt, menar Eva.

Läs mer om hur en bostadsförsäljning genom Riksmäklaren går till här.

Riksmäklaren Uppsala

Riksmäklaren Uppsala grundades 1974 av Tiit Lüllmaa. De är idag ett av Uppsalas större mäklarföretag med kontor på Skolgatan 33B.

Håll dig uppdaterad om det senaste hos Riksmäklaren Uppsala på deras Facebooksida och Instagramsida.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på UNT. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

Riksmäklaren Uppsala
Annons
Riksmäklaren Uppsala

46 år av framgång på Uppsalas bostadsmarknad