Annons

Glaskedjan fixar ditt uterum

ANNONS. Logotypen är ny, men resten är sig likt på Uppsalaföretaget Glasklart. Med Glaskedjan i ryggen är Thomas Jakobsson med personal redo att fixa ditt uterum.

Uppsala 23 juni 2020 16:30
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

För fem år sedan gick Uppsalabaserade företaget Glasklart med i den riksomspännande glasmästerikedjan Glaskedjan. Nu har det blivit dags för byte av namn och logotyp.
   – Glasklart är ett starkt varumärke i Mälardalen och genom att marknadsföra oss gemensamt med andra glasmästare runt om i landet som Glaskedjan blir vi ännu starkare, säger ägaren Thomas Jakobsson.
   Förra gången skyltarna byttes ut på glasmästeriet var 1986, när Thomas tidigare chefer och kompanjoner Bert Fredriksson och Stig Roos startade företaget och tog över Diösägda AD-glas lokaler. Själv blev han anställd 1996 och har varit ensam ägare de senaste 18 åren.
   – Från början jobbade företaget mycket med att byta trasiga rutor på skolor och förskolor. Vi utför fortfarande sådana jobb åt kommunen och andra stora fastighetsägare, men idag har vi även många andra ben att stå på. Till exempel levererar vi aluminium- och stålpartier till de stora byggföretagen.

Glaskedjan brinner också för sina små privata kunder. Thomas tror att många har missat hur mycket man faktiskt kan anlita en glasmästare till.
   – En glasmästare är så mycket mer än den som kommer och byter ut en sönderslagen fönsterruta. Många vänder sig till de stora byggvaruhusen när de behöver fönster, duschväggar och stänkskydd, men tänker inte på att det bara finns standardstorlekar att välja på där. För oss är det kundens önskade mått som är standard.
   Ju tidigare Glaskedjan får komma in i processen vid till exempel fönsterbyten i ett hus, desto bättre, menar Thomas. Helst vill de komma hem till kunden redan innan beställningen görs.
   – Det är inget vi tar extra betalt för, utan något vi erbjuder för att vi vill göra det. Då tittar vi på hur huset ser ut och kan i lugn och ro svara på alla kundens frågor. Och vi kan ordna hela jobbet. Behövs det elektriker eller snickare har vi jätteduktiga underentreprenörer att ta hjälp av.

Nu när sommaren är här är det även säsong för en av företagets större tjänster för privatpersoner, att inrätta inglasade uterum samt höj- och sänkbara vindskydd.
   – Uterum ger människor en chans att få inreda lite annorlunda jämfört med inomhus. En bra placering av ett uterum är i anslutning till köket, så att det blir smidigt att använda det som matrum. Det blir en naturlig samlingsplats, och många, även jag själv, tittar på tv där, säger Thomas Jakobsson.
   Men den som vill hinna bygga sitt uterum den här säsongen bör agera nu. Det är mycket att tänka på för att uterummet ska bli precis som man vill ha det.
   – Även här är det förstås bäst om vi kan komma och titta på huset och hjälpa till med goda råd. Det finns mycket att diskutera och ofta flera i familjen som vill vara med och tycka till. Vilken kulör ska det ha, ska det vara trall eller matta, glastak eller plasttak, säger Thomas.


Testa att bygga ditt egendesignade uterum i 3D hos Expodul här.

Att ta professionell hjälp i ett tidigt skede kan också rädda en från att göra onödiga investeringar.
   – En del har bestämt att de vill isolera uterummet för att kunna sitta där på vintern. Då handlar det om en vinterträdgård, och prisbilden ser annorlunda ut. En enklare lösning är att bygga uterummet riktigt vindtätt och värma upp det de dagar på vintern man är där. Och om solen ligger på kan det bli runt 30 grader därinne i februari, berättar Thomas avslutningsvis.

Mer uterumsinspiration hittar du här. (extern länk till Expodul)

 

Tre tips till dig som planerar att bygga uterum

1. Var ute i god tid.
2. Diskutera med yrkeskunnig person tidigt i processen för att komma in på rätt spår i planeringen.
3. Fundera över hur du ska använda rummet. Är det en vinterträdgård eller ett uterum du är ute efter?

Få fler tips och råd kring byggandet av ditt uterum här.

FAKTA

Glaskedjan (Glasklart Service AB) grundades 1986 och har 22 anställda. De erbjuder bland annat montering, byte och reparation av fönsterrutor, glas till badrum och kök, glasräcken och uterum, fönsterbyten, speglar, persienner och markiser.
 

Tel: 018-65 13 30            
Tel jour: 0771-65 13 00
uppsala@glaskedjan.se                

Öppet: måndag–fredag kl 07.00–16.15

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på UNT. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

Glaskedjan Uppsala
Annons
Glaskedjan Uppsala

”Vi gör det mesta i vårt uterum”