Stickad värme är dubbel värme

Hjälpstickan är till hjälp för givare och mottagare.

12 januari 2015 13:52

Vintern i Uppsala är rå och kall. Själv kan jag klä mig varmt för att vara ute eller stanna inomhus i den sköna värmen, ingenstans behöver jag frysa. Så tacksam jag borde vara över detta materiella välstånd! Tanken går då till de hemlösa och utsatta som vi vet finns i vår stad. Kan inte du och jag göra något för att åtminstone lindra kylan för dem?

Vi är ett folk som stickar mycket. Att välja att sticka eller virka och lämna till dem som fryser är något som ger dubbel värme – såväl till mottagaren som till givaren. Detta är en erfarenhet jag själv gjort och som jag vill trycka på lite extra nu när vintern börjar göra sig påmind. Till exempel blir stickade vantar, sockar och andra värmande alster till stor glädje som den ideella organisationen Hjälpstickan i Uppsala lämnar över till Stadsmissionens verksamhet bland utsatta medmänniskor.

Via Hjälpstickans hemsida får man veta hur man själv kan göra något litet för sig själv, men som kan betyda något stort för någon annan. Detta är ett sätt att något minska vår egen maktlöshet och som samtidigt ger oss något i gengäld – en större värme inombords.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elisabeth Granberg