Tonåring sköts i benet i Gottsunda

En man i övre tonåren sköts i benet på torsdagskvällen i Gottsunda. Polisen har gripit en man i 20-årsåldern. Mannen är skäligen misstänkt för grov misshandel.

19 september 2019 22:29

Vid 21.30-tiden på torsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning i Gottsunda i Uppsala. Polisen påträffade en man i övre tonåren i ett utomhusområde någonstans i närheten av Gottsundagipen. Tonåringen hade blivit skjuten i benet och fördes till Akademiska sjukhuset för vård.

Polisen spärrade av brottsplatsen och har genomfört en teknisk undersökning under natten. Enligt uppgift var flera polispatruller på plats och sökte i området med hund. Det ska i övrigt ha varit lugnt på platsen.

– Vi är mitt uppe i utredningen som är i ett känsligt läge. Jag kan inte kommentera utredningen nu utan får hänvisa till vår hemsida, sa Andreas Örth, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen upprättade en anmälan om försök till mord, alternativt grov misshandel. Senare fastslog man att rubriceringen var grov misshandel och grovt vapenbrott.

Polisen är mycket förtegen runt utredningen men en person blev frihetsberövad under natten. Åklagare beslutade senare att mannen skulle anhållas, skäligen misstänkt för grov misshandel. Den anhållne ska vara en 20-årig man.

Kan det finnas en koppling till tidigare skjutningar?

– Jag vet inte det och har inga detaljer just nu. Förundersökningen pågår och den får utvisa om den här skjutningen är en isolerad händelse eller om den kan ha kopplingar till tidigare händelser, säger Jonas Eronen, Uppsalapolisens presstalesperson region Mitt.

Han uppger att förundersökningen nu är överlämnad till åklagare. Senast på måndag klockan 12 måste beslut fattas om den misstänkte ska begäras häktad.

Skadeläget för den skjutne tonåringen var på fredagen ännu oklart. Det här är den 15:e skjutningen i Uppsala hittills i år. Tio av skjutningarna har inträffat i Gottsunda/Valsätra.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!