Miskovsky en artist med integritet

Den forna snowboardmästaren Lisa Miskovsky imponerade på Katalin, både med sin sång och sitt mellansnack. Lokala Långbacka/Bådagård inledde dessutom fint.

25 april 2019 09:50

Lisa Miskovsky har en lång men egentligen ganska sparsam karriär bakom sig. Ett talande exempel är att det tagit sex år sedan hon sist släppte något nytt. Hon är ordentlig meriterad men har egentligen inte så många låtar man direkt tänker till på när man hör hennes namn.

Nu kom hon till Katalin med ett synnerligen gott humör och en 5-låtars ep i bagaget. Som ressällskap hade hon utmärkta och mycket kompletterande musikerna Pelle Ekstrand och Calle Lundin. Jag blev smått knockad av hur bra hon sjunger och hennes scennärvaro är stark. Bara att kunna prata så obevärat personligt mellan låtarna är imponerande.

De nya låtarna är också ett knippe pärlor. ”Run for cover” borde direkt bli en radiohit och den har sällskap av suveräna ”Love somebody”, ”Home”, ”It won´t be hard to find” och ”Lost from the stars”. De gör att hon kan kosta på sig att skippa till exempel ”Driving one of your cars” från repertoaren. Självklart fick den talrika publiken – precis så där som det max ska vara på Katalin för att det ska bli perfekt – en version av ”Lady Stardust”, som hon dessutom startade om så att den ska bli helt rätt.

En cover av Supertramp och avslutande extranumret ”Dancing in the dark” passade på något mystiskt sätt helt rätt in det också. Det om något visar att detta är en artist som har både integritet och sällsynt fingertoppskänsla. Inledande Maja Långbacka och Matilda Bådagård visade att deras musik är spännande live också. Lyssna in albumet.

Konsert

Lisa Miskovsky

Katalin, Uppsala, onsdag 24 april

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn G Stenberg