Ska tävla trots våldsam krasch

Läkarnas prognos efter Adam Anderssons krasch: Punkterad lunga och därmed uteslutet att tävla i novemberkåsan. Nu kommer nya besked: "Jag åker ner till Vimmerby under tisdagen", säger Andersson.

26 november 2018 20:34

Under lag-VM tävlingen Sixdays i Chile tappade Örbyhusföraren Adam Andersson, som tävlade för Team Östra, kontrollen över sin motorcykel. Andersson kör vanligtvis enduro men under Sixdays har samtliga förare alltid ett heat där man ska köra motocross. Det var i det heatet som han kraschade.

– Jag tror att det är min hoppteknik som inte är så bra då jag inte kör cross så ofta. Jag mår bra efter omständigheterna. Det var en tuff krasch, säger Adam Andersson.

Föraren fördes med ambulans till sjukhus där läkarna, enligt Andersson, konstaterade att hans lunga var punkterad. Efter några dagars sjukhusvård kunde Andersson flyga hem till Sverige igen där det sedermera blev ännu ett läkarbesök. Där blev diagnosen en annan och Örbyhussonen gavs grönt ljust för att tävla i Novemberkåsan.

– De säger att det bara är blåmärken på lungan. Därför kommer jag att kunna köra novemberkåsan – hade den varit punkterad hade det inte gått. Lite ont har man ju men det lär man ha ett bra tag till.

Andersson har haft en omfattande skadeproblematik de senaste åren och han missade fjolårets upplaga av Novemberkåsan på grund av en knäskada.

– Jag har haft som mål hela året att vara tillbaka till kåsan. Det känns väldigt skönt att jag kan köra.

Föraren reser ner till småländska Vimmerby redan under tisdagen.

– Jag hoppas kunna utmana om en topplacering. Sedan har jag ingen aning om hur kroppen känns efter en-två sträckor. Jag körde lite hoj i helgen i runt 30 minuter och nu kommer vi få en provtid på tio timmar. Det är så stor skillnad och jag har ingen aning om hur kroppen kommer reagera efter kraschen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark