Tandläkare får kritik av myndighet

Tandläkaren i Uppsala har brustit i både behandlingar och journalföring, anser IVO.

20 juni 2018 18:43

En Uppsalatandläkare får kritik på flera punkter av Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gjordes av tandläkarens arbetsgivare, och handlar förutom om undermålig journalföring och bristande behandling även om att tandläkaren skulle ha behandlat patienter samtidigt som hen själv varit sjukskriven. Tandläkaren ska även ha använt medicin med utgångna bäst före-datum. De båda senare punkterna prövas dock inte av IVO.

Däremot kritiserar IVO tandläkaren för bristande behandling inom fyra olika odontologiska områden och bristfällig journalföring som lett till att det inte har gått att följa vården och behandlingen av patienterna.

IVO bedömer dock inte att tandläkaren nar varit så oskicklig i sitt yrke att prövotid eller annan åtgärd skulle vara aktuell, och ser därför ingen anledning att göra en anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Tandläkaren har inte varit kliniskt verksam sedan anmälan och är numera pensionerad. Hen håller i sitt yttrande till IVO med om att journaldokumentationen varit bristfällig men anser att den medicinska behandlingen av patienterna har varit motiverad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bill