Utvecklingsprogrammet, som står under Ridsportförbundets och ATG:s regi, heter ATG Hopp & Talang. Programmet syftar till att ge talangfulla ryttare bättre förutsättningar i sin satsning mot mästerskap.
Sex ryttare har blivit antagning till programmet, som i år innefattar två träffar där motivation, kunskapsutbyte och sammanhållning står i fokus, istället för ett rent ekonomiskt stöd som varit fallet tidigare år.
– Den långsiktiga idén med det här upplägget är att nå fler satsande pararyttare. Fram till nu har vi inte haft något forum för att kunna möta pararyttare som rider på nivån strax under landslaget. Nu hoppas vi att det här programmet kan bli en perfekt plattform för framtiden, säger Agneta Aronsson som är landslagsledare för pararidsporten i ett pressmeddelande.
En av de sex ryttarna i programmet är alltså Felicia Grimmenhag, 23, som är räknas som en av de mest hårdsatsande pararyttarna i Sverige.
– Jag tycker det känns jättekul, att man räknas som en av de ryttarna som är värda att satsa på. Det blir ett kvitto på att man presterat.
Programmet innebär framför allt att utövare av en individuell sport får chansen att träna tillsammans.
– Nu blir det träffar både med och utan häst. Det blir lite teambuilding över det hela, något som jag tycker har saknats lite. För trots att det är en individuell sport är man ändå ett team som är ute när man tävlar. Så det är viktigare än man tror just med gemenskapen.
Och den kommande säsongen är viktig för Felicia Grimmenhag och de andra pararyttarna. Vägen till det stora målet, Paralympics i Tokyo 2020, börjar redan nu.
– Kvalet till Paralympics börjar redan i år, vilket innebär att tävlingsresultat från och med nu kommer att räknas in i totalbedömningen. Det gäller att prestera redan nu, men jag gillar press så det känns bra, skrattar hon.