Nina Solomin lämnar UNT

Nina Solomin slutar som UNT:s kulturchef och går till en tjänst som kommunikationsansvarig på Regeringskansliet i Stockholm.

15 februari 2018 13:55

Journalisten och författaren Nina Solomin har haft jobbet som chef för UNT:s kulturredaktion sedan början av förra året.

- Det här har varit ett väldigt roligt jobb, men vår familjesituation har förändrats på ett sätt som försvårar den dagliga pendlingen.

Hon säger att uppdraget som kulturchef varit oavbrutet lärorikt och givande.

- Det känns tråkigt att inte fortsätta det utvecklingsarbetet som pågår på UNT liksom att lämna den fina grupp som vi nu har på kulturen och våra skickliga frilansare. Samtidigt är jag stolt över att ha hunnit uträttat mycket på kulturredaktionen. Vi har markant ökat den digitala läsningen, tagit ut en kurs för hur vi arbetar och landat viktiga samarbeten inom koncernen.

UNT:s publisher Kalle Sandhammar beklagar Ninas Solomins beslut att sluta, både på UNT:s och läsarnas vägnar.

- Samtidigt vill jag understryka att jag så klart har all respekt för att livspusslet ska gå ihop. Hon har gjort ett bra arbete hos oss under en föränderlig tid.

Vem som nu tar över efter Nina Solomin är inte klart än.

- Rekryteringen av en ny ansvarig för kulturredaktionen är inledd, och jag vet sedan tidigare processer att UNT har dragningskraft och att vi har alla möjligheter att landa i en bra lösning, säger Kalle Sandhammar.

Nina Solomin jobbar tills vidare kvar på UNT under rekryteringsprocessen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hellberg