Hyresgästföreningen vill ha svar

Beskedet att EHB vill sälja lägenheterna i två av höghusen har skapat både oro och frågor hos Hyresgästföreningen i Enköping.

30 augusti 2017 17:17

– Om EHB ska sälja ut två av höghusen som bostadsrätter så innebär det att 84 lägenheter försvinner från hyresmarknaden i Enköping. Vilka planer att ersätta dessa lägenheter har EHB och ägaren Enköpings kommun, frågar sig Bo Andersson som är ordförande i Hyresgästföreningen i Enköping.

Bo Andersson konstaterar vidare att de hyror som förhandlats fram för de tre höghusen är höga.

– Det är med väldigt blandade känslor som man tar emot det här beskedet. Från vår sida är det viktigt att EHB har en nyproduktion av lägenheter med bra hyresnivåer, men säger EHB att det är svårt att hyra ut lägenheterna på grund av för höga hyror så får man utgå från att det stämmer. Då kanske man ska prova den här vägen istället och titta på möjligheten att ombilda till bostadsrätter, säger Bo Andersson.

Efter att Enköpings-Posten på onsdagskvällen publicerade nyheten på nätet att EHB vill sälja två av höghusen så har reaktionerna varit många från allmänheten. Flera menar att kvarteret Sadelmakaren har dåligt rykte att det därför inte är attraktivt att bo där.

Bo Andersson berättar att han funderat i liknande banor.

– Rent allmänt har området låg status och så har det varit en del stök i de delar av Sadelmakaren där det redan bor människor, säger han.

Hyresgästföreningen har också ett möte inbokat med EHB i början av september.

– Då hoppas vi för höra mera om detta och vilka planer när det gäller byggandet av nya hyresrättslägenheter, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg