Ny dispens krävs för Studenternas

Ett snabbt beslut kring den planerade nya fotbollsarenan i Uppsala är viktigt för Sirius. Efter den här säsongen går nämligen klubbens dispens för Studenternas ut.

27 augusti 2015 16:04

Inför säsongen 2014 fick Sirius en tvåårig dispens för spel på Studenternas i superettan. Som grund till beviljandet av dispens låg beslutet att bygga en ny arena i Uppsala. När dispensen nu löper ut vill svenska fotbollförbundet ha mer konkreta uppgifter för att förnya dispensen.

– Nästa dispens vill förbundet se hur arenan ska se ut och var den ska ligga för att det ska godkännas. Det är viktigt att ett tydligt beslut ligger till grund för vår ansökan, det är A och O, säger Sirius evenemangsansvarige Per Nohr.

Oavsett vilken serie Sirius spelar i nästa säsong så måste alltså en ny dispensansökan godkännas för fortsatt spel på Studenternas. Vid ett eventuellt avancemang till allsvenska måste Sirius dessutom tillgodose nya arenakrav för den högsta serien.

– Vi är inte jättelångt borta och det går att hitta lösningar. Det vi inte klarar av är planvärme och plantäckning, säger Nohr.

För Sirius nya dispensansökan blir alltså kommunens möte och eventuella beslut i september nyckeln.

– Det är jätteviktig, vi hoppas att ett beslut kommer hyfsat snart och att allt är tydligt redovisat. Vår ansökan bör vara inskickad under hösten, i oktober eller november för att hinna handläggas.

Vad är "plan B"?

– Alla är tvungna att anmäla en reservplan och i vårat fall är det Strömvallen i Gävle. Vi har inte pratat om någon plan B utan hoppas och tror på någon lösning i alla fall, säger Nohr.

Vid eventuellt allsvenskt avancemang så måste Studenternas bland annat utökas med 400 sittplatser och utöka från 25 till 50 medieplatser på läktaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels