Alla som kan ska göra invånartjänst

Alla som kan skall bidra, även om det inte görs på ett effektivt sätt. Alla som är på arbetsmarknaden måste få en chans att vara arbetsdugliga. Det skriver kommunalrådet Stefan Hanna (C).

21 oktober 2010 11:05

REPLIK. Kommunisterna visar med all önskvärd tydlighet hur destruktiva de är för enskilda individer och för samhället i stort. Fred Torssander (UNT Debatt 5/10) ställer sig helt emot ett införande av en obligatorisk invånartjänst för alla arbetsföra med försörjningsstöd.

Helt felaktigt raljerar han över att vi egentligen menar invandrartjänst. Det är dåligt och okunnigt att skriva så. Invånartjänst skall gälla alla arbetsföra med försörjningsstöd.

Fred Torssander tycks inte veta att många av dem som har försörjningsstöd är invandrare. Att Invånartjänstjobb skulle ha mycket låg produktivitet är irrelevant.

Alla som kan skall bidra, även om det inte görs på ett effektivt sätt. Alla som är på arbetsmarknaden måste få en chans att vara arbetsdugliga.

Det som är mest tragiskt med debattinlägget är att Torssander ser det som ett hot för individerna att hamna i obligatoriskt arbete. Som tur är tycker de allra flesta av oss att det är självklart att göra rätt för sig och att bidra i samhällsbyggandet.

Med hjälp av Invånartjänst kommer alla att kunna bidra samtidigt som de fortsätter att aktivt söka jobb på den reguljära arbetsmarknaden.

Individerna och samhället blir vinnare på att Invånartjänst införs i Uppsala och övriga Sverige.

Stefan Hanna
kommunalråd (C)
UNT 22/10 2010

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!