De springer för klimatet

I kväll bjuder Uppsala stadsteater in till en afton i klimatets tecken. Bland annat passerar stafettloppet Run for your life, där cirka tjugo Uppsalabor kommer delta.

13 november 2015 15:06

FN:s stundande toppmöte i Paris har lett till engagemang världen över. Så också på Uppsala stadsteater, där klimatet uppmärksammas genom Run for your life, stafettloppet som startade i Kiruna och kommer gå hela vägen till Paris.

– Alla som springer har skrivit en berättelse om hur de förhåller sig till miljön och varför klimatfrågan är viktig, berättar Isak Stoddard och Fanny Sonnerud. De representerar Uppsala universitet respektive organisationen Fossil free, som tillsammans med Uppsala kommun och Svenska kyrkan är medarrangörer till kvällen.

En av de som ska springa är meteorologen Pär Holmberg. Han tycker Run for your life visar att det är många som bryr sig om klimatet.

– Att se så många engagerade människor väcker hopp. Det handlar inte bara om miljöfrågor, att springa blir också symboliskt med människor som är på flykt, säger han.

Förutom loppet innehåller kvällen ett panelsamtal samt en rad uppträdanden, bland annat bjuds det på poetry slam och körsång. På en av stadsteaterns storbildskärmar kan besökarna följa löparna live, som enligt informationen just nu befinner sig i Harbo. Målet är att nå Paris lagom till klimatmötets början i slutet på november. På storbildskärmen står det också ett annat meddelande till den franska huvudstaden. Där går att läsa på engelska: "I solidaritet med alla drabbade i attackerna".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!