Varg i Svartbäcken

Finns det varg i Svartbäcken? Vid halv elva på lördagsförmiddagen såg några Uppsalabor som var ute och provkörde en bil något underligt i Rödborondellen.

6 november 2010 17:06

– En varg sprang runt och nosade i utkanten av rondellen mot Svartbäcksgatan till. Vi var tre personer som såg den och är helt säkra på att det var en varg. Vi var bara tio meter från den. Det känns unikt att se en varg inne i stan, säger Birgitta Larsson som satt i bilen.

Djuret verkade inte vara rädd och brydde sig heller inte särskilt mycket om biltrafiken. Efter ett tag försvann det i riktning mot väg 55 och Enköping.
Flera personer har även ringt in till Uppsalapolisen och berättat att de sett varg. Två personer säger sig ha sett en varg i Svartbäcken under fredagen, en annan person observerade djuret vid väg 55 på fredagskvällen och ytterligare en person såg det vid Bärbyleden under lördagen.

Den senaste tiden har flera vargobservationer rapporterats in till länsstyrelsen. 29 oktober säger sig en person på väg till jobbet ha sett en varg på Markegångsvägen i Storvreta. Några sekunder senare försvann den in i en skogsdunge. Dagen efter iakttogs en varg vid Litslena Hällby Gård i Enköpings kommun. Vargen ska ha varit väldigt orädd och gått in mellan några bilar på gårdsplanen bara några meter ifrån personen som såg den. Ingen av observationerna har dock kontrollerats av länsstyrelsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!