Hon sätter brösten i fokus på Boob market

Bröst, tuttar eller kanske pattar? Kalla dem vad du vill! På lördagen står de i fokus ute på stan i Uppsala då Boob market anordnas för andra året i rad - en insamlingskampanj till förmån för bröstcancerdrabbade.

28 september 2012 20:53

I fjol satt Åse Granberg hemma och tyckte synd som själv efter en knäoperation, när hon fick höra om en ensamstående tvåbarnsmamma som drabbats av bröstcancer och blivit utförsäkrad. Att höra om den cancerdrabbade kvinnan liknar hon vid att få sig en käftsmäll, och hon bestämde sig genast för att rycka upp sig och anordna en insamlingsdag till förmån för bröstcancerdrabbade. Resultatet blev Boob market på Vaksala torg.
– Det var helt otroligt! Jättemånga människor deltog och bidrog på ett helt fantastiskt sätt till att samla in pengar, vi hoppas på samma sak nu!

I år kommer aktiviteterna att utgå från Gågatan i Uppsala. Såväl företag som privatpersoner har skänkt diverse föremål och presentkort till försäljning. Det kommer även att anordnas tävlingar, lotterier, en sponsormatch med Uppsala basket och Sallén basket, samt en speciell klubbkväll på Orange.
– Jag vill nå ut till alla målgrupper genom olika sorts nöjen. Ingen av oss är befriad från det här.
Intäkterna går oavkortat till Bröstcancerfonden och den lokala bröstcancerföreningen. I fjol lyckades Boob market samla ihop nära 60 000 kronor.
– Jag vågar inte säga vad det nya målet är för i år men vi har redan slagit förra årets summa. Vi är riktigt laddade!

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!