"Hanna bör lämna sina poster"

Stefan Hanna har förbrukat allt förtroende efter utspelet om delat ledarskap inom Centern. Nu bör han lämna sina poster, menar ledningen för Centerns Ungdomsförbund i länet.

25 april 2013 15:06

Företrädarna för ungdomsförbundet ser kommunalrådet Stefan Hannas inlägg på DN debatt, där han lyfter fram en modell med två partiledare i stället för en, som ett direkt angrepp på partiledningen. Dessutom menar de att han indirekt föreslår sig själv som en framtida ledare för partiet.
– Det här är frågor som ska föras internt inom partiet, inte på ett öppet forum i media. Vi har fullt förtroende för partiledningen som den ser ut nu och har över huvud taget inte diskuterat det här förslaget inom partiet, säger Tobias Samuelsson, vice distriktsordförande i ungdomsförbundet.

Men det gäller inte bara debattinlägget, enligt Tobias Samuelsson.
– Det handlar om flera klavertramp, som uttalandet om tiggare och förslaget på en så kallad fetmaskatt. Då har han fått sitta kvar, men nu anser vi att han förbrukat allt förtroende. Vi tror att vår inställning har förankring inom partiet.
Ungdomsförbundet kommer nu verka för att lyfta fram andra kandidater.
– Vi kommer att föreslå en lämplig person längre fram, men i nuläget vill vi inte gå ut med några namn, säger Tobias Samuelsson.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Johansson