Falska biljetter hårt slag mot festival

2011 blev ännu ett tungt år för Uppsala Reggaefestival. Enligt grundaren Yared Tekeste är orsaken de falska biljetterna, som arrangören upptäckte och kunde hjälpa polisen att utreda.

8 augusti 2011 11:46

– När polisen gick ut med att falska biljetter var i omlopp stannade strömmen av besökare nästan helt, säger han.

Redan första festivaldagen upptäckte arrangörerna att ett stort antal falska biljetter sålts till årets upplaga av Uppsala Reggaefestival. Genom att erbjuda de första besökarna med falska biljetter fri entré om de avslöjade var de fått tag på biljetterna kunde arrangörerna hjälpa polisen att få tag på de misstänkta. Andra besökare med falska biljetter erbjöds rabatt om de lovade att göra polisanmälan.

Hur många det rör sig om är ännu oklart. Yared Tekeste känner till 200 falska biljetter men tror att det rör sig om fler än så. Men enligt Yared Tekeste spelar det exakta antalet ingen större roll.
– Det påverkar även om det bara skulle handla om hundra biljetter. Vi har ganska små marginaler och har gått på knä länge, säger han.

Uppsala Reggaefestival har gått i konkurs två gånger sedan starten 2001. Hur ekonomin ser ut efter årets upplaga kan arrangörerna i dagsläget inte svara på. Men oavsett vad siffrorna visar så hoppas Yared Tekeste kunna genomföra ännu en festival nästa år.
– Hultsfred gick i konkonkurs flera gånger innan det blev en lyckad festival, Ingvar Kamprad fick kämpa innan han lyckades. Tror man på något så satsar man helhjärtat till sista andetaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!