Äta fritt eller äta rätt

Äta fritt eller äta rätt, vad är viktigast? Med anledning av köttskandalerna och diskussionen om köttskatt debatteras matkonsumtion i kvällens Åsikt Uppsala.

17 april 2013 14:12

UNT och Uppsala universitet bjuder i kväll in till ännu en debatt i Åsikt Uppsala. Debattämnet "äta fritt – eller äta rätt?", valdes främst med anledning av köttskandalerna som avlöst varandra under den senaste tiden samt den pågående diskussionen om köttskatt. Även andra frågor som rör mat debatteras, exempelvis hur vi ska få maten att räcka till utan att skada vår jord samt hur vi kan äta hållbart, etiskt och rättvist. Det diskuteras också hur kontrollerad vår matkonsumtion bör vara, där ena sidan tycker att staten ska ha makt över vad vi äter medan andra sidan tycker att staten inte ska lägga sig i alls.
– Det är inte en politisk debatt, men det finns ideologiska inslag, säger Maria Ripenberg som är kvällens moderator tillika debattredaktör för UNT.

Åsikt Uppsala är ett debattforum som skapats genom ett samarbete mellan Uppsala universitet och Unt. Kvällens debatt hålls på Wermlands nation samt livesänds på unt.se. Alla deltagarna har skrivit debattartiklar för UNT.

Åsikt Uppsala

Tid: 17 april kl. 19.00
Plats: Wermlands nation, stora salen, samt livesändning på unt.se
Pris: Fritt inträde
Öppet för: Alla

Deltagare:
Elin Röös, energi och tektik, SLU
Folke Tersman, praktisk filosof, Uppsala universitet
Inger Gauffin Carlsson, LRF
Gabriella Cahlin, Jordbruksverket
Maria Eriksson, chefredaktör Svensk Tidskrift
Moderator: Maria Ripenberg, debattredaktör UNT

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!