UKK bland de femton bästa i världen

UKK har nominerats som en av världens femton främsta konferens- och kongressanläggningar.

29 mars 1916 10:34

Nomineringen är gjord av den internationella branschorganisationen The International Association of Convention Centres, AIPC. Vart annat år utser organisationen världens främsta konferensanläggning. För att bli nominerad krävs att minst 25 kunder som arrangerat ett större evenemang med minst 100 deltagare fyllt i en omfångsrik enkät där de utvärderat anläggningen. Tio evenemang måste vara av internationell karaktär.

– Vi är mycket glada och stolta. Det är en bekräftelse på personalens engagemang och arbetsinsats. Det är våra gäster som gjort det här möjligt genom att de givit positiva omdömen om UKK i sina enkäter, säger Cecilia Björkenå, konferenschef på UKK i en presskommentar.

Bland de övriga nominerade finns konferensanläggningar som Palais des congrès de Montréal, Hong Kong Convention & Exhibition Centre, Hawaii Convention Center och Darwin Convention Centre i Australien.

Det är andra gången UKK nomineras. Vinnaren koras vid AIPC Annual Conference i Frankrike i sommar.

Uppsala Konsert & Kongress genomför cirka 500 möten, konferenser och kongresser årligen och hade förra året över 56.000 mötesbesökare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!