Svårt att hitta Fadimes plats

Fadimes plats, men ingen skylt som talar om det? Förbipasserande blev förvånade när de inte kunde hitta platsen från lördagens invigning.

23 januari 2012 14:01

I lördags hölls en invigning av Fadimes plats i centrala Uppsala, mitt emot Grand Hotell Hörnan. Rose Marie Nejdling från Tobo reste på söndagen till Uppsala för att tända ett ljus vid minnesplatsen, men hon och många andra som besökte platsen undrade om de kommit rätt.
– Vi kom till en totalt öde plats. Det var andra människor också där och letade. Jag är förvånad över att det inte fanns något kvar från invigningen, inte ens en krans eller en blomma.

Lars Johansson, stadsträdgårdsmästare, förklarar att kommunen trots lördagens invigning inte är helt klar med processen kring minnesplatsen. Som UNT tidigare berättat har både beslutet om namngivningen av platsen och beställningen av ett konstverk överklagats. Men även om allt hade varit klart är det inte självklart att platsen hade fått en skylt. Det är nämligen vanligt att broar och parker saknar namnskyltar. Tjänstemän har arbetat fram ett skyltprogram med syfte att få mer skyltning och med gemensam utformning vid alla platser.
– I Uppsala har man haft en tradition attt det som inte är en adressplats där människor bor inte heller ska ha en namnskylt, säger Karin Åkerblom som arbetat med skyltprogrammet.
Förslaget som nu ska beredas av kommunstyrelsen går ut på att alla parker med namn ska få en skylt.

Rose Marie Nejdling som besökte den föreslagna minnesplatsen valde till slut att tända ett ljus som hon ställde under ett träd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!