UNT har i förväg kunnat ta del av programmet som kallas Tack gode gud för pengarna. Mycket rör det UNT granskat kring Livets Ord de senaste åren. Men uppgifterna om att rörelsens pastorer ska ha tagit emot pengar i handen är nya, något som skett samtidigt som vissa anställda i församlingen ska ha uppmuntrats att avstå lön.

Uppgifterna kommer från flera håll, bland annat församlingen i Norge. Den norske pastorn Tore Danielsson som varit knuten till Livets ord i 13 år berättar att de pastorer som kom från Livets ord i Uppsala ville ha honorar, en sorts lön, för att predika.

– De skulle ha 10 000 kronor i honorar per weekend. I all huvudsak betalades det kontant. Alltså cash. Det var vad livets ords pastorer önskade. En av dem sade "cash is king", berättar Tore Danielsson i programmet.

Vid ett tillfälle, år 2003, togs ett så kallat kärleksoffer upp till Ulf Ekman. Man fick ihop 94 000 kronor under ett enda möte.

Till Uppdrag granskning säger Livets ord att det var 75 000 kronor och det finns dokumenterat, några papper som styrker det ska dock inte ha visats upp.

I Toronto i Kanada ska Ulf Ekman också ha krävt att få pengar i handen. När han var där ska församlingen ha samlat in 10 000 dollar och mer, förutom hotell, resa och andra omkostnader. Peter Younggren som leder församlingen i Toronto säger att han var förvånad och hade väntat sig en begäran om överföring av pengarna via bank till församlingen i Uppsala.

Även från församlingar i Kiev och Singapore berättas om pengar i handen till Ulf Ekman.

Ulf Ekman har inte velat kommentera Uppdrag gransknings uppgifter.