Nakenbilder på Uppsala kommuns hemsida

Den som surfade in på Uppsala kommuns hemsida, uppsala.se , kunde på tisdagsmorgonen beskåda bilder på en helt naken man och en delvis naken man i strumpbyxor och bh, i kommunens facebookflöde.

7 oktober 2014 09:28

Är det lämpligt med nakenbilder i kommunens facebookflöde?

- Oj! Nej, verkligen inte. Det måste vi ha missat, kommenterar Karin Melin, strateg på kommunledningskontoret och informationsavdelningen.

Inlägget postades av mannen klockan 22.30 på måndagskvällen, i Fyrishovs facebookflöde - som kommunen ansvarar för.

Hur tänker kommunen kring facebook? Kontrollerar ni inläggen som görs?

- Vi har öppet kommentarsfält eftersom vi vill ha en dialog med invånarna. Men vi har förstås personer som kollar av flödet nogrannt. På kvällar och helger blir det däremot inte lika ofta, tyvärr.

Hon har inte varit med om att någon tidigare postat nakenbilder i kommunens facebookflöde. Men kommentarer med rasistiskt innehåll har tagits bort tidigare, liksom företag som gör reklam i flödet.

- Vi kommer förstås att ta bort de här bilderna också, säger hon.

Hur kan ni göra för att förhindra att sådant här händer igen?

- Vi pratar om sociala medier kontinuerligt. Men jag har inget bra svar i nuläget, börjar Karin Melin.

- Det skulle vara att låsa kommentarsfältet helt och hållet på kvällarna. Men samtidigt vet vi att många surfar in på facebook när man lagt barnen. Frågor ska man kunna ställa till kommunen även kvällstid, det är viktigt.

Enligt Karin Melin har kommunen "drygt en heltidsstjänst" som arbetar med närvaron i sociala medier. I huvudsak är kommunens facebookflöde på uppsala.se till för att sprida nyheter från kommunen, samt ge möjlighet till personer att ställa frågor och lämna synpunkter.

Bilerna på den nakna mannen togs bort vid 10-tiden på tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!