När Jessica Ohlson valdes till SDU:s nya ordförande i september valde SD att bryta med sitt ungdomsförbund för gott. Eftersom Sverigedemokraterna inte tillåter sina medlemmar att vara anslutna till någon annan partipolitisk organisation stod det klart att Jessica Ohlson kommer att uteslutas ur partiet.

Enligt källor till Aftonbladet kommer SD:s partistyrelse på söndagen att hålla ett extra möte via telefon där det ska beslutas om flera uteslutningar, däribland Jessica Ohlson.

Eftersom Jessica Ohlson företräder partiet i landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige i Uppsala skulle det innebära att hon blir politisk vilde.

Men så ser det inte ut att bli. Jessica Ohlson meddelar i ett sms till UNT på lördagskvällen att hon har beslutat sig för att flytta till sin födelseort Nyköping. "Därför kommer jag vara tvungen att avsäga mig dessa uppdrag."

Hon skriver också:

"Det känns väldigt tråkigt att flera års engagemang tar slut imorgon. Just nu har interndemokratin fått sig en törn av maktmissbruk och hot, men i längden är jag övertygad om att den kommer segra."