Helgens facit: 35 bilolyckor

Nu finns helgens olycksfacit: Hela 35 trafikolyckor i Uppsala län. Polisen: Sänk hastigheten!

2 februari 2015 11:11

Helgens kraftiga snöfall ställde till det i trafiken under helgen. Från klockan 00 på fredagen, till och med klockan 10 på måndagsmorgonen, hade 35 trafikolyckor inträffat i Uppsala län, enligt uppgifter från Uppsalapolisen. Då är allt i från avåkningar till krockar inräknat.

– Men vi räknar förstås med ett stort mörkertal också. Folk som slirar ner i diket men som inte anmäler det till oss, kommenterar Christer Nordström, presstalesperson vid polisen.

35 låter mycket?

– Ja, det är ganska många. Men det är inte så konstigt när vintern kommer så här på nytt. SMHI har varnat för krafigt snöfall och halka hela helgen. Och så vindar på det, säger Christer Nordström.

Av dessa 35 olyckor har sex stycken resulterat i personskador.

– Men ingen olycka har haft dödlig utgång.

Kör vi för fort på vägarna?

– Oh, ja. Den vanligaste olycksorsaken här är att föraren inte anpassar hastigheten efter hur det se ut på vägen. Det är moddigt på vägarna, så det är lätt att slira av vägen om det går för fort.

Andra misstag förare gör i det här vädret inträffar vid omkörningar, menar Christer Nordström.

– Folk kör fort, fastnar i en snösträng och sladdar ner i diket. En annan fara är att bilister håller för korta avstånd mellan varandra.

Så dina tips till bilister i Uppsala län är....?

– Håll avståndet och anpassa hastigheten efter väglaget.

Enligt SMHI väntas det besvärliga vädret fortsätta: Snöfall och nordlig vind.

Uppdatering:

Också på måndagen fick räddningstjänsten rycka ut på ett flertal olyckor i länet. På eftermiddagen kolliderade en personbil med en taxibil i Valsätra, men inga personskador rapporterades.

Räddningstjänsten larmades vid 16-tiden till E4:an, i höjd med avfart 187, efter en sammanstötning mellan två personbilar. Ingen person har kommit till skada. Ett körfält var avstängt i norrgåernde riktning och viss köbildning uppstod på platsen.

Vid 17.30 larmades fick räddningstjänst rycka ut ännu en gång. Detta efter att en minibuss med sju personer åkt av vägen på E18 vid Grillby strax utanför Enköping. Ingen person kom till skada, men viss köbildning uppstod på platsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Nordenhem, Albin Wiman