Frisyrer och sudoku på nollning

Andra mottagningsveckan är i full gång. På tisdagen höll Teknolog och Datavetarmottagningen hov på Stora torget med sång, dans – och sudoku.

1 september 2015 15:37

Glada hejarop och allsång i takt och otakt. Det är studentmottagning, eller nollning, för hela slanten. På tisdagseftermiddagen höll Teknolog- och Datavetarmottagningen till på Stora Torget – de erbjöd bland annat hårstyling samt möjligheten att lösa en sudoku på gatustenarna. Totalt är det närmare 900 reccar som deltar i nollningen – de delas in i grupper och får olika uppdrag att utföra. Johanna Viker ska börja studera miljö- och vattenteknik i höst och hamnade i gruppen som fick i uppdrag att hjälpa frivilliga med lite annorlunda frisyrer.

– Vi trodde att ingen skulle låta oss röra deras hår men det har varit fullt ös här. Färgburkarna är redan slut, säger hon och pekar på den genomskinliga plastlådan på bordet framför henne.

– Det har varit superkul hittills, säger Johanna Viker.

Mottagningen är inne på sin andra vecka och avslutas nu på fredag. Och det ligger mycket planering bakom de fullspäckade dagarna.

– Vi har haft en projektgrupp om 60 personer som planerat aktiviteterna. De ska vara lekbaserade och präglas av mycket tradition, säger Malin Eriksen, ordförande i UTN (Uppsala teknolog- och naturvetarkår), som är med och arrangerar nollningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristoffer Olofsson