Fadimes syster Songül död

Fadime Sahindals syster Songül har avlidit. Hon hittades död i sin lägenhet den 20 november. Det finns inga misstankar om brott i samband med dödsfallet.

30 november 2014 17:33

Efter mordet på Fadime 2002 fick Songül Sahindal en framträdande roll när rättegången mot fadern Rahmi inleddes. Enligt Riksföreningen Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF) var Songül den i familjen som stod på sin systers sida, både när Fadime levde och efter hennes död.

– Det var mitt privilegium att få träffa och lära känna Songül, lika modig som sin syster. Jag är stolt att kunna säga att hon var min vän, säger Fadimes advokat Leif Ericksson i ett pressmeddelande från GAPF, vars syfte är att arbeta mot hedersvåld.

Även föreningens ordförande Sara Mohammad hyllar Songül Sahindal.

– Songül tog modigt ställning mot hedersmordet på Fadime, säger hon i pressmeddelandet.

Songül Sahindal var medlem i föreningen. Hon var med vid invigningen av Fadimes park i centrala Uppsala på tioårsdagen av mordet.

Av pressmeddelandet från GAPF framgår att Songül regelbundet besökte Fadimes grav och lade blommor och tände ljus till minne av sin syster. Songül är begravd bredvid Fadime på Uppsala kyrkogråd, så som hon önskade.

Den 8 april i år sköts brodern Mesut Sahindal till döds av polis sedan han vägrat släppa de knivar han höll i händerna i samband med en konfrontation med polisen i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sterner