Bussar till Gottsunda ställdes in efter stenkastning

På tisdagskvällen var det åter stökigt i Gottsunda. En utlösande faktor kan ha varit att en efterlyst yngling omhändertogs av polisen.

29 mars 2016 21:44

Vid 21.30-tiden på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till en containerbrand på Rangströms väg i Gottsunda.

 Vi är framme på platsen  och håller på att släcka branden i containern, berättade Tove Isander, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, vid 21.45-tiden.

En kvart senare kom nästa larm om ännu en containerbrand. Den här gången på Bandstolsvägen i Valsätra.

Polisen bekräftade vid 22.30-tiden att nya oroligheter pågick i området.

 Man har tänt på soptunnor och containrar. Vi är på plats där nu och försöker skydda räddningstjänsten, berättade Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Han bekräftade även att stenkastning förekommit mot polisen. Senare delen av kvällen och natten mot onsdagen var dock läget lugnt, enligt Tommy Karlsson.

 Men vi har haft flera patruller på plats i området.

Tidigare under kvällen omhändertog polisen en efterlyst yngling, som hade avvikit från ett behandlingshem. Detta kan ha utlöst oroligheterna, där ett 40-tal ungdomar var inblandade.

 Det kan i alla fall varit en bidragande orsak. Under påskhelgen har vi tagit flera ungdomar som rymt från olika hem, säger Tommy Karlsson.

Strax efter klockan 22 meddelade UL att samtliga busssar till Gottsunda ställts in på grund av stenkastningen.

 Det är mycket stenkastning där nu och vi måste ta det säkra före det osäkra, sade Johan Hammar, tjänstgörande chef på UL.

På sin hemsida skrev UL att linje 3, 7, 11 och 14 som berördes av händelserna och att indragandet av bussarna gällde trafikdygnet ut.

Var du på plats i Gottsunda eller har du drabbats av de inställda busslinjerna? Hör av dig till UNT på 018-478 14 35 eller mejla på www@unt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Albin Wiman/Jan L Lindgren