Demonstrationen är partipolitiskt obunden och arrangeras av tre privatpersoner i form av ett Facebookevenemang. Bakom arrangemanget står tre privatpersoner, bland andra Jeannette Escanilla (V).

Alexander Bengtsson var partipolitiskt aktiv i Moderaterna.Han har flera gånger berättat i UNT om att han utsatts för hot bland annat på grund av sin hudfärg. Han har polisanmält hoten, varav flera blev föremål för förundersökning.

– Hot mot våra förtroendevalda politiker, hot mot oss människor med annan etnisk bakgrund, är ett hot mot hela vår demokrati och vårt statsskick. Låt oss tillsammans rädda vår demokrati, skriver arrangörerna på Facebooksidan.

Den 31 mars uppgav Thomas Agnevik, Östgötapolisens presstalesperson, att polisen inväntar besked om dödsorsaken från Rättsmedicinalverket och att kroppen ska identifieras. Det arbetet tros vara avslutat i mitten på nästa vecka.

Demonstrationen var planerad att hållas på måndag. Men vid lunchtid på onsdagen, kort efter artikelns publicering, meddelade arrangörerna att demonstrationen ställts in.

LÄS MER: M-politikern befaras död