500 studsbollar muntrar upp William

14-årige Williams pappa Martin Öjes efterlyste studsbollar till sonen via ett inlägg på Facebook i tisdags. Anledning: William behövde muntras upp. Runt 500 bollar har hittills hittat till postlådan.

16 januari 2016 16:12

– Det har skickats omkring 500 studsbollar till William på posten. Det har också kommit brev och hälsningar och William är jätteglad. Min Facebookpost har delats tusentals gånger. Vi har fått ta fram förvaringslådor som vi fyllt med alla bollar, säger pappa Martin Öjes, boende i Rasbokil öster om Uppsala.

Hur kommer det sig att William varit deppig?

– William har bland annat diagnosen autism och den senaste tiden har han varit deppig. Han har lite svårt att ta in att vi faktiskt bryr oss om honom. Nu när vi fick ett sådant enormt gensvar hoppas jag att han inser att folk verkligen bryr sig om honom.

Hur började hans intresse för studsbollar?

– Det är rätt nyligen som han började köpa studsbollar för sin veckopeng. Då föreslog jag att jag kunde kolla på Facebook om några vänner kunde tänka sig att skicka studsbollar till William och det tyckte han var en strålande idé.

UNT fick äran att prata med huvudpersonen själv som med sina 500 studsbollar i varierande färg och form var på ett gott humör.

– Det blev jättemånga studsbollar till slut och det är väldigt roligt, säger William.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Östberg