Tierps Just Dance närmar sig

Det var många skratt och god stämning när lokalkändisarna i årets Just Dance i Tierp hade sitt sista gemensamma träningspass inför allvaret kommande helg.

28 februari 2014 10:54

Just Dance introducerades i Tierp i fjol av den lokala dansentusiasten Lotta Årstam. Under några vinterveckor får åtta lokala personligheter lära sig grunderna i bugg, salsa och bollywood. I år samlades årets startfält, som innehåller allt ifrån oppositionsråd till hockeyspelare, den nionde februari och har sedan dess träffats varje helg för danslektioner.

– Det har varit fantastiskt roligt, mycket roligare än jag tänkte mig, säger ”jernbrukaren” Magnus Johansson, en av de lokala danskändisarna.

Dansglädjen lyste också igenom vid den sista gemensamma samlingen på söndagen i kommunhusets a-sal där det till svängiga rock’n roll-toner tränades bugg så det stod härliga till. I fjol fanns kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) med, i år är det oppositionsrådet Catarina Deremars (C) tur att försvara kommunpolitikens färger i tävlingen.

– När jag fick frågan om att vara med kollade jag almanackan, sen tackade jag ja, säger oppositionsrådet.

De flesta av deltagarna tvekade inte att ställa upp när de fick erbjudande att vara med i Just Dance. Ett undantag är Per Andersson, hockeyspelare i Tierp.

– Jag blev övertalad, kan man säga. Men även om det inte finns några likheter med hockeyn så har det varit kul, säger han.

Men allt har inte bara gått som på räls. Vid träningspasset i förra veckan råkade musikprofilen Maria Hellengren ut för en muskelskada som betydde ambulanstransport till sjukhuset.

– Men vi ger oss inte, Maria är på bättringsvägen och på något sätt ska vi klara av det här, säger volleybollspeakern Mats Larsson som dock stod utan danspartner den här sista träningssöndagen.

Kommande helg, på lördag, är det alltså allvar för gänget som kommer att dansa inför publik som får vara med och rösta på de olika dansparen och där pengarna som kommer in ska skänkas till välgörande ändamål. Lotta Årstam hoppas på bra publiktillströmning till Möbeln.

– Intresset har inte varit lika stort i år men vi hoppas ändå att orten är med på noterna nu när det drar ihop sig. Det blir även dans för allmänheten efteråt, upplyser hon.

När det gäller förhandsfavoriter är dansgänget minst sagt samstämmigt. Detta trots skadeproblemen.

– Mats och Maria är favoriter, säger Magnus Johansson och får medhåll från samtliga.

De tävlande paren i Just Dance:

Catarina Deremar (C), oppositionsråd och Leif Bäckström, ordförande i föreningen Tierps företagare.

Maria Hallengren, musiker med mera och Mats Larsson, volleybollspeaker.

Ina Bromander, ägare till Tierps Djur och Lek och Per Andersson, hockeyspelare

Kerstin Limér, musiklärare och Magnus Johansson, Jernbrukare

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Eriksson