Stärnspäckad konsert i Griggebo

25 juli 2014 10:51

Publiken gillar miljön i Griggebo bergtäkt och det gjorde även artisterna. Charlotte Perrelli, Lill-Babs, David Lindgren och Thomas Peterson visste ingenting om Griggebo innan de fick inbjudan till årets allsång.

– Jag trodde att jag hade kört fel, sade David Lindgren.

Lill-Babs var fascinerad av miljön och fotograferade den från sin husvagn bakom scenen.

– Fantastiskt! Det är så vackra färger på bergväggen, sade hon.

Charlotte Perrelli fick en déjá vu-upplevelse.

– Jag kände igen mig när jag kom hit, men det är ett ställe i Finland som liknar Griggebo. Här har jag inte var förut, men det är jättefint, sade hon.

Stand up-komikern Thomas Petersson kände däremot igen sig. Sitt första jobb i vuxen ålder hade han i ett stenbrott utanför Halmstad. Att komma till Griggebo var som att komma hem. Han roade med dialektkomik på sin breda halländska och var fräck mot Putin och påven och Lotta Engberg.

David Lindgren är populär bland de yngre och tog upp barn på scenen. Han sjöng bland annat ”Shout it out”, låten som hans slog igenom med i Melodifestivalen för några år sedan. Lill-Babs beklagade att svenska tidningar brukar beskriva hur svettig hon är efter ett framträdande och tyvärr måste man konstatera att det stämmer. Men hon öste på från scenen i ett högt tempo. Till sist var det dags för Charlotte Perrelli att inta scenen. Hon gjorde ingen besviken med låtar som ”Take Me to Your Heaven” och ”I Will Survive”.

Arrangörerna Martin Lindberg och Johan J:son Ljung är nöjda med engagera den svenska artisteliten. Den här kvällen fick de också vara nöjda med vädrets makter. Två timmar före konserten öste regnet ned. Sedan kom solen tillbaka och det blev en vacker kväll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!