Dans som lagspel

Elin Car och Shana Ali i Tierp har varit vänner så länge de kan minnas och danskompisar sedan femårsåldern. Därför var valet av uppgift till slutprojekt i gymnasiet enkelt, det blev att sätta upp en dansshow.

1 mars 2010 17:09
- Vi saknade Centralskolans show, säger Elin Car som en del av förklaringen.
Där var de med under en stor del av grundskoletiden och suget efter show och dans blev allt större.
- Men vi ville inte göra en vanlig show, så vi samarbetar med Röda Korset och skänker allt som blir över till världens barn, säger Shana Ali.
Själva har de genom åren provat många dansstilar och även verkat som instruktörer. Deras bidrag till showen blir ett diskodansnummer.

- Vi har också gjort startnumret där alla på scen som vill får vara med, säger Shana Ali.
I showen samsas bland annat diskodans med solosång, sång till piano och afrikansk dans.
- Ett stort lagspel, säger hon.
Men det har varit en krävande utmaning att få alla bitarna på plats.
- Vi trodde inte att det skulle vara så här mycket, säger Shana Ali.
- Det tillkommer väldigt mycket hela tiden, fyller Elin Car i.
Det märks att de som gamla vänner är mycket samspelta, till god hjälp i projektarbetet och för att få samarbetet att funka trots att de går olika program, Shana på samhäll och Elin på natur.

- Man måste ha tilltro till varandra och jag skulle inte ha kunnat eller vågat göra det här tillsammans med någon annan, säger Shana Ali.
Dansshowen Heal the world, äger rum i Aspenskolans aula på torsdag kväll. Allt överskott går till Röda Korset och världens barn. De vill också ge yngre kamrater på Högbergsskolan en sporre till kommande slutprojekt, så gymnasiets elever får komma in gratis.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Badner