Oklart varför båten kantrade

Det är ännu oklart hur drunkningsolyckan på sjön Valloxen i Knivsta gick till. Identifieringsarbete pågår på måndagen.

29 september 2014 09:56

På måndagsförmiddagen är det fortfarande oklart hur gårdagkvällens båtolycka på sjön Valloxen i Knivsta gick till. UNT har tidigare berättat att det var fyra män i åldrarna 24-37 år som befann sig i båten. Männen jobbade som lastbilschaufförer och ska ha stannat till vid Valloxen på söndagen, enligt uppgift från polisen på måndagen.

- De fyra skulle fiska, det var därför de befann sig på sjön, säger Christer Nordström, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Båten, en eka, som de ska ha använt låg alldeles intill sjön. Huruvida de stal båten eller inte är inte helt klart i nuläget, enligt Christer Nordström.

- Men det var i alla fall inte deras egen båt. Men ingen är misstänkt för något brott just nu, kommenterar han.

Två av männen avled när båten av okänd anledning kantrade. De övriga två överlevde: en simmade i land, den adre räddades ur vattnet av räddningspersonalen. Båda fick föras till Akademiska sjukhuset för för vård, men kunde på söndagskvällen lämna sjukhuset. Anhöriga till männen kontaktades på måndagen, enligt Christer Nordström.

Hur mår de två som överlevde?

- Efter omständigheterna bra.

Platsen där olyckan inträffade är inte avspärrad, uppger polisen.

Hur jobbar ni vidare?

- En av de döda är fortfarande inte helt identifierad, så vi jobbar med identifieringsarbetet, säger Christer Nordström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!