SD-mannen kommenterar helgens demonstration - lämnar inga uppdrag

Johan Widén, SD-politikern i Enköping som arrangerade "Folkets demonstration" på Norrmalmstorg i lördags, ser ingen anledning att lämna sina förtroendeuppdrag.

2 februari 1916 15:30

Enligt media fanns maskerade medlemmar från Firman Boys (AIK ) och DFG (Djurgården) på plats vid demonstrationen, och tidigare har Säpo rapporterat om att samarbete har förekommit mellan supporterhuliganer och nazistorganisationer. Strax efter demonstrationen utbröt ett större slagsmål i centrala Stockholm och det resulterade i att tre personer misstänkta för misshandel greps av polis.

Ordföranden för SD:s kommunförening i Enköping, Kristina Einarsdotter, sade på måndagen till media att föreningen tar avstånd från arrangemang som leder till våldsamheter, och att Johan Widén borde lämna sina politiska uppdrag. Widéns agerande riskerar att skada förtroendet för SD i Enköping, sade Kristina Einarsdotter till Enköpings-Posten.

På tisdagen lämnade Johan Widén skriftliga kommentarer till UNT om såväl demonstrationen som om uttalandet att han borde lämna sina uppdrag:

– Jag gjorde vad jag kunde för att få till en bra demonstration, men tyvärr har det mediala efterspelet valt att fokusera på våldsvänstern samt några andra bråkstakar som jag inte vet hur jag kunde ha hållit borta.

Om att lämna förtroendeuppdragen skriver Johan Widén:

– Att alla som deltar eller arrangerar demonstrationer automatiskt skulle diskvalificeras från att vara nämndeman eller andra förtroendeuppdrag är en tanke jag inte delar.

Johan Widén får också stöd från Lars Frantzén, gruppledare för SD i Enköpings kommunfullmäktige:

– Omständigheterna kring demonstrationen blev inte bra, men det kan inte Johan lastas för. Självklart ska Johan fortsätta med sitt engagemang i vår förening, skriver Lars Frantzén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!