Kakfabriken får nytt liv

Ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i Tierp just nu är fabrikskvarteret vid Sveavägen med Pricks för detta kakfabrik.

30 augusti 2013 08:35

Femton hyreslägenheter och utrymmen för tolv företag eller verksamheter planeras i fastigheten. Ägaren Joakim Löfström är en ”doer” och mycket börjar ta form.

Han sålde sitt låsföretag och tog över den tomma fabriksfastigheten för två år sedan.
– Allt ska vara klart inom fem år, alltså om tre år. Hur mycket det kommer att kosta har jag inte räknat ut, men det kommer att handla om tiotals miljoner, säger han.

På plats finns redan P & T Reklam och Athenas gymlokal. Nästa stora hyresgäst blir Praktikertjänsts tandläkarmottagning. Tre tandläkare från två mottagningar i Tierp, Erik Sjödin och Carina Lindstedt, samt Kajsa Karlsson, flyttar till gemensamma lokaler i den norra änden av den långa huskroppen.
– Vi får sju behandlingsrum på en 360 kvadratmeter stor lokalyta. Ett tiotal personer kommer att jobba här till en början och vi planerar att flytta in i januari, säger Kajsa Karlsson.

Vägg i vägg med tandläkarna ska Naprapatakuten flytta in, det som i dag ligger på Rådhusallén. T & P Reklam ska expandera med en klädavdelning och mellan den och naprapaten blir det plats för två företag – Lås- och Säkerhetscenter från Uppsala och Skadeservice från Östhammar, som båda etablerar sig i Tierp.
– Eventuellt blir det ett kontorshotell där också, säger Joakim Löfström.

I kakfabrikens före detta lagerlokal ska byggföretaget VBE Byggproduktion från Uppsala haett Tierpskontor. Företaget bygger just nu på Cirkusplatsen och är även aktuellt för andra byggprojekt i Tierp. Vägg i vägg med VBE ska det bli restauranger.
– Jag planerar en ”food court” där tre olika kök och restauranger delar på golvytor för borden. Det blir restaurangbord utomhus på den gamla lastkajen.

På övervåningen byggs det hyreslägenheter. Två är klara och en av dem är redan bebodd.
– Det ska bli 15 lägenheter. Ettor och tvåor, huvudsakligen tvåor.

Det lyxigaste av alltihop är en spaanläggning som Löfström planerar i en före detta lagerlokal granne med tandläkarmottagningen.
– Det blir pool och bastu och restaurang. Här man kunna boka tid, enskilda eller sällskap, berättar Löfström.
I källarplan planeras ett lagerhotell.

Detta är ändå inte allt. I den lilla parken öster om kakfabriken längs Sveavägen och fram till Lövåsvägen vill Joakim öfström se fler bostäder. Han har ritat ut bostadsbebyggelse på den 3 800 kvadratmeter stora ytan. Det blir en fråga ändring av kommunens detaljplan. Löfström ser framför sig bostadshus liknande dem som byggs på Cirkusplatsen. Och självklart ligger VBE bra till för att få det bygguppdraget, men det nya kontoret alldeles intill.

Joakim Löfström driver projektet som enskild näringsidkare med syfte att hyra ut och förvalta fastigheter. Nu har han klart med fem hyresgäster och han får därmed ett kassaflöde i sitt företag. Tack vare det har han anlitat mer byggarbetskraft och hela projektet kan accelerera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!