Fokus och nerver inför danstävling

På generalrepetitionen inför kändisdanstävlingen Just Dance som hålls i Möbeln i Tierp den 2 mars var deltagarna fullt fokuserade på salsastegen samtidigt som de försökte hålla nerverna i schack.

24 februari 2013 20:20

Under söndagen hölls den fjärde och sista dansrepetitionen för Tierpsprofilerna som ska delta i tävlingen Just Dance som anordnas nästa helg i Möbeln i Tierp. Paren var bildade och danserna som ska framföras under tävlingen är salsa och bugg. Arrangören Lotta Årstam var stolt över deltagarnas insatser så här långt.
– Idag är det andra gången de tränar salsa, en del av dem har inte dansat salsa alls innan, men jag tycker att de allihop är jätteduktiga, säger hon.

400 personer har skaffat förköpsbiljetter till den stora danstävlingen. Carlos Lopez från Uppsala Danscenter håller i salsakursen för deltagarna och ser positivt på deras engagemang.
– De är duktiga, de tar till sig instruktionerna och visar kärlek för salsan. Det ska inte handla om prestation, utan de ska ha roligt när de dansar, om de går in med den inställningen i tävlingen så kommer det att gå bra, säger han.

Ett av de fyra paren utgörs av tv-bonden Thilde Höök från Månkarbo och kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) från Tierp. De hade bra schvung i snurrarna och stegen var säkra.
– Att dansa salsa är både roligt och svårt, men jag tycker att det är lättare att hitta rytmen i salsa än i bugg. Jag är väldigt nervös inför tävlingen och det är andra gången i mitt liv som jag har så här höga klackar på mig, säger Thilde Höök och pekar ner på sina röda stilettklackar.

Bengt-Olov Eriksson log för jämnan men var också nervös inför helgens stora tävling.
– Jag tycker bugg är lättare än salsa faktiskt. Visst är det lite pirrigt inför tävlingen, men vi jobbar på att få allt att fungera, säger han.

Tävlingens yngsta par utgörs av Julia Bruksås, fotbollsspelare i damtvåan i Tierp och Andreas ”Andy” Wahlström, veteran i Tierp Volley. De kämpade på med de snabba salsastegen.
– Det går inte så jättebra just nu, vi får inte till det riktigt. Men det är kul när det väl fungerar, säger Andreas ”Andy” Wahlström.

Julia Bruksås tycker att buggen gick lättare för dem, men hon ser fram emot den stora tävlingen då alla paren ska få visa upp vad de har lärt sig.
– Det känns läskigt inför tävlingen men det är kul att det kommer så mycket folk, säger hon.

De övriga två dansparen ser ut så här: Per Eksell, veterinär från Örbyhus, dansar tillsammans med Tina Dahlström, lokal Ica-handlare och Stina Karlsson, färghandlare i Tierp, dansar tillsammans med Fredrik de Jounge, operasångare från Skärplinge.

Under tävlingen kommer en jury under ledning av Jeanette Carlsson, känd från Let´s Dance i tv, att utse vinnare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lisa Gidlöf