Paret Reinfeldt separerar

Statsminister Fredrik Reinfeldt och och hans hustru Filippa separerar, uppger statsministerns pressekreterare Roberta Alenius för TT.

7 mars 2012 21:56

Fredrik Reinfeldt kommer att vara folkbokförd på familjens gemensamma bostadsrättsradhus. Roberta Alenius vill inte kommentera saken vidare:

-Allt ni behöver veta finns i pressmeddelandet, säger hon till TT.

På tisdagen blev det känt att statsminister Fredrik Reinfeldt och hans familj sålt villan i Täby norr om Stockholm och i samma område köpt ett bostadsrättsradhus. Om paret Reinfeldt också tänker skilja sig är inte känt. En skilsmässa måste föregås av minst sex månaders betänketid om makarna har hemmavarande barn under 16 år. Detta gäller även om båda makarna är överens om att skiljas. Paret Reinfeldts barn är 18, 16 respektive 11 år.

S-märkte statsvetarprofessorn Ulf Bjereld tror inte att separationen kommer att påverka varken Fredrik eller Filippa Reinfeldts politiska karriärer.

-Det beror ju lite på omständigheterna, men så som det här hittills har gestaltat sig har jag svårt att se att det skulle få några politiska konsekvenser överhuvudtaget. Om det i samband med separationen uppdagas saker som kommer till offentligheten väldigt negativt skulle det möjligen kunna påverka, säger Ulf Bjereld till TT.

Ulf Bjereld drar paralleller till Göran Perssons skilsmässa 2002.

-Det blev inga konsekvenser då, och jag har väldigt svårt att se att detta skulle få några politiska konsekvenser.

Filippa Reinfeldt har varit sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting sedan 2006. Hennes presstalesperson säger att hon inte vill kommentera separationen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!