Ockupanterna lämnar

I  dag, torsdag, lämnar gruppen Kvareteret Kajan det ockuperade huset på Ulleråker. Nu väntar ett möte med lanstingsrådet Erik Weiman om de tomma husens framtid. Och det visar sig att huset inte är så mögelskadat som landstinget påstår.

29 april 2010 11:54

De  flesta sov fortfarande när UNT vid halvtiotiden på torsdagen kom på besök i det hus som tidigare varit barn- och ungdomspsykiatri och som gruppen Kvarteret Kajan sedan förra lördagen ockuperat.
Fast ockuperat är fel ord, påpekar en av gruppens talespersoner Elina Fogelström, där hon står i husets entré som också används som kök och där gårdagens alkoholfria fest inte är bortstädad än.
- Vi lägger inte beslag på huset, utan öppnar det för allmänheten, säger hon.
.
Landstinget har pekat på att husen är mögelskadade, men att det saknas pengar just nu för att riva dem. Kvareteret Kajan har anlitat en extern firma som undersökt hur pass mögelskadat just det hus de ockuperat egentligen är. De har precis fått resultatet:
- Den centrala delen av huset är oskadat och stänger man bara av de mögelskadade flyglarna går den att använda, enligt firman. Landstinget ska få en skriftlig rapport, säger Elina Fogelström.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Sandow