Wiå var tidigare under säsongen utlånad från Djurgården till Vita Hästen, men värvades till Almtuna. En spelare i mängden – fram till i onsdags ...

– Det kan ha varit min bästa match i Almtuna, eller kanske den bästa över hela säsongen. Jag kände mig pigg från början och jag tycker att det kändes riktigt bra, men så fick jag spela med grymma spelare också.

Tillsammans med Tony Mårtensson och Viktor Hertzberg bildade Wiå lagets bästa enhet.

– Det var skönt att vinna, då stiger alltid självförtroendet, säger Wiå på telefon från hotellet i Oskarshamn dit laget kom vid ettiden natten mot torsdag.

På fredagen är det match mot tabelltvåan Oskarshamn, som hade en längre resa efter sin match mot Modo i Örnsköldsvik i onsdags. Så på det sättet blir det ingen fördel för hemmalaget.

Bara fem omgångar återstår i allsvenskan och nu är varje mål viktigt. Det skiljer bara ett mål mellan Almtuna under strecket och Tingsryd som ligger närmast över. Båda lagen har klart bättre målskillnad än Pantern som också inblandat i kampen om att undvika kvalserien.

– Med ett disciplinerat försvarsspel kommer man långt, det visade vi senast. Jag tycker att vi har goda chanser att ta poäng mot Oskarshamn. Det spelar inte så stor roll om vi möter tvåan i serien eller det lag som ligger sist, det är ändå det lag som orkar vara disciplinerade över tid som vinner, säger Martin Gudmundsson, assisterande tränare i Almtuna.

Almtuna gjorde ett lätt träningspass på is i Oskarshamn på torsdagen.

– Det var mer som ett morgonvärmningspass, säger William Wiå.